Nem guide til hjemmelavet sushi

Nem guide til hjemmelavet sushi

Sådan laver du lækker sushi selv

Antal: 24 stk.
Opskrift af: @emmaolsen.dk

Ingredienser

Udstyr

  • 2 isterningebakker (12 huller i hver)
  • husholdningsfilm

Sushiris

  • 300 g sushiris
  • 5 dl vand
  • 5 spsk. riseddike
  • 1½ spsk. sukker
  • ½ tsk. salt

Derudover

  • 50 g sushilaks
  • 50 g fersk tun
  • 50 g rejer
  • 1 avocado
  • 8 skiver agurk
  • sorte og hvide sesamfrø
  • chilimayo
  • soya

Tilberedning 

Sushi ris

  1. Kom risene i en si og skyl dem grundigt med vand.
  2. Kom risene i en gryde med 5 dl vand og lad det stå og trække i ca. 30 minutter.
  3. Kom gryden over varmen og kog dem ved svag varme under låg i 12-15 minutter.
  4. Tag gryden af varmen og lad risene stå og trække i ca. 15 minutter.
  5. Bland sukker, riseddike og salt sammen i en lille skål. Lad sukkeret blive opløst og hæld det derefter i risene. Rør rundt.

Tun, laks og rejer

  1. Rul tunen i sorte og hvide sesamfrø (undgå enderne) og steg dem på panden i lidt olie ved middel varme i ca. 1 minut på hver side.
  2. Skær derefter tunen i tynde, passende størrelser.
  3. Skær også laksen i passende størrelser og halver rejerne.

Grønt

  1. Skær avocado i passende størrelser.
  2. Skær agurken i tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.

Sammensætning

  1. Tag et stort stykke film og pres det forsigtigt ned i alle huller i isterningebakken.
  2. Placer hhv. laks, tun og rejser i bunden af hullerne efterfulgt af agurk eller avocado.
  3. Afslut med at fylde hullerne med ris. Mas risen godt ned i hullerne, så du får den fine firkantede form.
  4. Kom film over og stil på køl, indtil det skal serveres. Skal det gå hurtigt, kan du smide dem i fryseren i 10-15 minutter.
  5. Vend isterningebakken rundt og lirk den løs. Fjern forsigtigt filmen og nyd nu din hjemmelavede sushi med soya og chilimayo.

 

Besøg @emmaolsen.dk på Instagram og find mere inspiration til de lækreste sushi retter.