Nem guide til hjemmelavet sushi
Sådan laver du lækker sushi selv
Antal: 24 stk.
Opskrift af: @emmaolsen.dk
Ingredienser
Udstyr
- 2 isterningebakker (12 huller i hver)
- husholdningsfilm
Sushiris
- 300 g sushiris
- 5 dl vand
- 5 spsk. riseddike
- 1½ spsk. sukker
- ½ tsk. salt
Derudover
- 50 g sushilaks
- 50 g fersk tun
- 50 g rejer
- 1 avocado
- 8 skiver agurk
- sorte og hvide sesamfrø
- chilimayo
- soya
Tilberedning
Sushi ris
- Kom risene i en si og skyl dem grundigt med vand.
- Kom risene i en gryde med 5 dl vand og lad det stå og trække i ca. 30 minutter.
- Kom gryden over varmen og kog dem ved svag varme under låg i 12-15 minutter.
- Tag gryden af varmen og lad risene stå og trække i ca. 15 minutter.
- Bland sukker, riseddike og salt sammen i en lille skål. Lad sukkeret blive opløst og hæld det derefter i risene. Rør rundt.
Tun, laks og rejer
- Rul tunen i sorte og hvide sesamfrø (undgå enderne) og steg dem på panden i lidt olie ved middel varme i ca. 1 minut på hver side.
- Skær derefter tunen i tynde, passende størrelser.
- Skær også laksen i passende størrelser og halver rejerne.
Grønt
- Skær avocado i passende størrelser.
- Skær agurken i tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.
Sammensætning
- Tag et stort stykke film og pres det forsigtigt ned i alle huller i isterningebakken.
- Placer hhv. laks, tun og rejser i bunden af hullerne efterfulgt af agurk eller avocado.
- Afslut med at fylde hullerne med ris. Mas risen godt ned i hullerne, så du får den fine firkantede form.
- Kom film over og stil på køl, indtil det skal serveres. Skal det gå hurtigt, kan du smide dem i fryseren i 10-15 minutter.
- Vend isterningebakken rundt og lirk den løs. Fjern forsigtigt filmen og nyd nu din hjemmelavede sushi med soya og chilimayo.
Besøg @emmaolsen.dk på Instagram og find mere inspiration til de lækreste sushi retter.