Fyldte chokolader med saltkaramel
Lær at lave fyldte chokolader med karamel
Drømmer du om at forkæle dig selv og dine nærmeste med noget ekstra lækkert i den søde juletid? Hjemmelavede chokolader med karamel er den perfekte blanding af sødme og luksus. Disse fyldte chokolader, med en silkeblød karamelfyldning overtrukket af sprød chokolade, er den ultimative gaveidé eller en uimodståelig tilføjelse til julebordet. Gør dig klar til at imponere familie og venner med dine egne håndlavede chokolader, der helt sikkert vil vække begejstring hos alle.
Alt du skal bruge til at lave 21 stk.
Redskaber
- Chokoladeform
- Termometer
- Chokolade spartel
- Chokoladesmelter
Ingredienser
- 200g valgfri chokolade
- 100g sukker
- 0,5 dl fløde
- Salt
Fremgangsmåde
Temperering af chokolade
- Start med at bringe 1 liter vand i kog
- Tag gryden af varmen, og stil chokoladesmelteren i, så der dannes et vandbad
- Tilføj 2/3 af chokoladen
- Når chokoladen er smeltet til 45-50 grader, tages skålen af vandbadet
- Tilføj den sidste 1/3 af chokoladen og rør rundt. Når chokoladen er 29 grader, er den klar til brug
- Fyld nu den tempererede chokolade i din chokoladeform, og brug chokoladespartlen til at fjerne det overskydende chokolade
- Stil formen på siden, og lad den stå, mens du laver din saltkaramel
Saltkaramel
- Smelt sukkeret på en pande ved lav varme
- Varm fløden op undervejs
- Når sukkeret er smeltet, hælder du den varme fløde over og rører sammen
- Tilsæt salt, og hæld karamellen i en sprøjtepose. (Lad evt. karamellen køle lidt af)
- Tilføj karamellen i chokoladeformene
- Luk bunden af dine fyldte chokolader med den resterende chokolade
- Lad de fyldte chokolader sætte sig, og stil dem i køleskabet
- Bank forsigtigt de færdige chokolader ud af formen